BENEFITS FROM JASMINE TEA

105033883_1146099089091783_915366719173892044_n.jpg

Jasmine tea is favored not only for its unique flavor, but also for the benefits that come with it. Tea helps reduce stress, anxiety, relieve headaches, muscle tension and increase heart rate. The sweet, gentle scent of tea has the ability to help the body become relaxed and the human psyche to be calm.

In addition, jasmine tea also helps prevent disease, boost the human immune system thanks to its anti-inflammatory and antioxidant properties. Jasmine tea is made up of many natural compounds, especially polyphenols. These compounds act as an antioxidant, have the ability to protect cells against free radicals that cause aging in the human body, helping to reduce the risk of cardiovascular diseases and cancer, better the skin, enhance anti-virus, antibacterial for users. Polyphenols also have the ability to prevent the activities of bad cholesterol in the human body. When oxidized, the bad cholesterol sticks to the artery walls of the body and forms plaque. If there is too much plaque in the artery, the blood vessel will become blocked or narrowed. The polyphenols in jasmine tea have the ability to minimize the oxidation of bad cholesterol, thereby reducing the risk of heart disease.

In addition, polyphenols are also resistant to tooth decay thanks to the ability to kill the bacteria that make up plaque on teeth, such as streptococcus mutans. Polyphenols prevent streptococcus mutans from secrete acid on contact with teeth. Too much amount of acid in contact with the teeth which will erode the enamel of the user.

Jasmine tea also contains an extremely powerful chemical compound, epigallocatechin gallate (EGCG). Thanks to its ability to reduce blood pressure, cholesterol and the buildup of plaque inside blood vessels, EGCG offers many benefits to users, such as weight loss, regulating blood flow, and reducing Significant risk of heart disease and stroke. Jasmine tea has the ability to speed up the burning of excess fat on the body by 10-16% and metabolism by 4-5% faster, therefore, the use of tea in reasonable doses also aids in weight loss.


[Công dụng của trà nhài]

Trà nhài được ưa chuộng không chỉ vì hương vị đặc trưng, mà còn bởi những lợi ích đi kèm theo nó. Trà giúp giảm căng thẳng, lo âu, giảm đau đầu, căng cơ và tăng nhịp tim. Mùi hương ngọt ngào, dịu nhẹ của trà có khả năng giúp cơ thể trở nên thoải mái, giúp tâm lý con người được thả lỏng.

Ngoài ra, trà nhài còn giúp ngăn ngừa bệnh, tăng cường hệ thống miễn dịch của con người nhờ đặc tính chống viêm và chống oxy hóa. Trà hoa nhài được cấu thành bởi rất nhiều hợp chất tự nhiên, đặc biệt là các polyphenol. Các hợp chất này đóng vai trò như một chất chống oxy hóa, có khả năng bảo vệ các tế bào trước các gốc tự do gây lão hóa trong cơ thể con người, giúp giảm nguy cơ mắc các bệnh về tim mạch và ung thư, làm đẹp da, tăng cường khả năng kháng virus, kháng khuẩn cho người dùng. Polyphenol còn có khả năng ngăn ngừa hoạt động của các cholesterol xấu trong cơ thể người. Khi bị oxi hóa, các cholesterol xấu sẽ dính chặt vào thành động mạch trong cơ thể người và hình thành các mảng bám. Nếu có quá nhiều mảng bám trong động mạch, mạch máu sẽ bị tắc nghẽn hoặc bị thu hẹp lại. Polyphenol trong trà nhài có khả năng giảm thiểu sự oxi hóa của các cholesterol xấu, từ đó giảm nguy cơ mắc bệnh tim.

Ngoài ra, polyphenol còn có khả năng chống sâu răng nhờ vào đặc tính tiêu diệt các vi khuẩn cấu thành các mảng bám trên răng, ví dụ như streptococcus mutans. Polyphenol ngăn ngừa streptococcus mutans tiết ra axit khi tiếp xúc với răng. Lượng axit tiếp xúc với răng quá cao sẽ khả năng làm mòn men răng của người dùng.

Trà nhài còn chứa một hợp chất hóa học hoạt động vô cùng mạnh mẽ, đó chính là epigallocatechin gallate (EGCG). Nhờ vào khả năng làm giảm huyết áp, cholesterol và sự tích tụ các mảng bám bên trong các mạch máu, EGCG mang lại rất nhiều lợi ích cho người dùng, điển hình như giảm cân, điều hòa sự lưu thông đường máu, và giảm đáng kể nguy cơ mắc bệnh tim và tai biến mạch não. Trà nhài có khả năng đẩy quá trình đốt cháy mỡ thừa trên cơ thể nhanh thêm 10-16% và quá trình trao đổi chất nhanh thêm 4-5%, do đó, việc sử dụng trà với liều lượng hợp lý còn mang lại tác dụng giảm cân cho người tiêu dùng.


Thông tin liên lạc/ Contact information:
Email: sanse.vietnam@gmail.com
Instagram: @sanse.vietnam

Previous
Previous

SANSE AND FAIRTRADE CERTIFICATION

Next
Next

HOW TO USE GREEN TEA